Tuesday, October 28, 2014

Kes on IT Proff?

IT on väga lai ala ja ma usun, et samamoodi võib IT profiks pidada nii:
1. professorit kes on aastaid süvenenud väga spetsiifilisse IT valdkonda arendab välja teadustiimiga näiteks uue põlvkonna BIOS-i (UDFI), ehk midagi milleks võib olla keegi teine maailmas võimeline pole.
2. 5-10 aastase töökogemusega vanemspetsialisti kes oma projekti koos hoiab, oskab kasutada kõiki oma ala tööriistu ja oskab ka algajaid välja koolitada.
3.IT valdkonna hetkeseisuga hästi kursis olevat ärimeest, kes loob toote mis saab väga populaarseks, kuigi enne teda ei osanud keegi millegi sellise peale mõelda. Nagu 19saj. leiutajad, raadio võis ju olla leiutatud enne Marconit, aga ega üldsusel sellest kasu ei olnud.

Ma arvan et IT-s võib kõiki kolme, ja veel paljusid keda ma välja ei toonud,  oma ala proffideks nimetada, kuna valdkond on väga lai ja selles on mitmeid edu näitajaid.

Siiski loodan, et üha tähtsamaks saab õppematerjalis ära märgitud head iseloomuomadused ja progarmeerimistavad. Keegi ei taha koos töötada ennasttäis eksperdiga. Võiks ju loota, et kuna IT töögrupid on suured  siis jäävad lõpuks peale Wozniakid mitte Jobsid.

No comments:

Post a Comment